De voorstelling

Als Emily Dickinson ontvangt Rosmarie Blaauboer het publiek in het ouderlijk huis van de dichteres. In deze intieme ambiance kijkt Emily terug op haar leven en haar innerlijke zoektocht. Zonder pretenties, scherp en soms geestig vertelt ze over haar familie, over dood en liefde, angst en hoop. Soms bijna argeloos bundelt ze haar gedachten en gevoelens in een gedicht, trefzeker schiet ze raak en dat maakt stil.

Emily Dickinson
Op uiterst subtiele wijze weet Rosmarie Blaauboer Emily Dickinson op te roepen. Door haar intense vertolking is ze in staat de toeschouwer een ingrijpende ervaring te laten beleven die in zijn eenvoud nog lang nazindert.’

Wim Meuwissen, theatermaker, regisseur

Emily Dickinson

 


Theater op locatie

 ‘Emily Dickinson’ wordt gespeeld op locaties zoals bibliotheken, musea, galeries, kerkjes, kastelen, historische gebouwen en bij mensen thuis. Elke locatie heeft zijn eigen karakter en geeft een specifieke meerwaarde aan de voorstelling.
De voorstelling duurt 75 minuten.

Emily Dickinson
Alsof je met een tijdmachine een slordige 150 jaar terug wordt gezet in de tijd. Midden in het leven van de Amerikaanse dichteres Emily Dickinson’.        Tubantia
Hebt u er wel eens bij stil gestaan dat uw locatie bijzonder geschikt zou kunnen zijn voor een toegankelijke, intieme theatervoorstelling? Graag attendeer ik u daarom op de mogelijkheid om de voorstelling ‘Emily Dickinson’ op uw locatie, voor uw bezoekers te spelen.

Bent u geïnteresseerd dan kunt u mailen naar: roos@rosmarie.nl
Emily Dickinson

 

‘Blaauboer accentueert Dickinsons ongrijpbaarheid niet, haar spel is licht en schuwt onnodige zwaarwichtigheid. Heel even gunt deze introverte dichteres je een blik in haar geïsoleerde bestaan. De keuze voor een bij uitstek kleine leefwereld scherpt het oog voor detail.’ 
Leids Dagblad


Emily Dickinson

Emily Dickinson

Het is Blaauboer gelukt de aandacht van het publiek van begin tot einde aan zich te binden.’
Oegstgeester Courant

 

Grote dichteres

Emily Dickinson leefde van 1830 tot 1886. Tijdens haar leven kreeg ze geen erkenning als dichter, desondanks heeft ze 1775 gedichten geschreven. Na haar dood is men de genialiteit van haar gedichten gaan erkennen en wordt ze gerekend tot de grote dichters. Men noemt haar wel de literaire Vincent van Gogh van Amerika. Vandaag de dag staat ze volop in de belangstelling met nieuwe vertalingen van haar gedichten en brieven. Rosmarie Blaauboer heeft de voorstelling gebaseerd op gedichten en brieven van Emily Dickinson en “The Belle of Amherst” van William Luce, in de mooie vertaling van Louise van Santen.

Emily Dickinson

 

Emily Dickinson Rosmarie Blaauboer: 'Haar moed, humor, scherpte en helderheid vind ik inspirerend. Het materiaal dat ze heeft nagelaten blijft mij boeien en vind ik onuitputtelijk. Elke voorstelling is voor mij een nieuwe en spannende uitdaging om het publiek met het leven van deze intrigerende vrouw en haar gedichten in contact te brengen.
Met mijn dank aan Louise van Santen, Rick Nicolet en Anne-Marie Heyligers.'

 

 

 

 

voor meer recensies en reacties klik hier

Emily Dickinson

 

 

 

´Voor een weide heb je nodig een klaver en één bij.
Eén klaver en een bij,
En dromerij.
Dromerij alleen mag ook,
Bij weinig bij.´

Emily Dickinson